Hai și tu în lumea Pastelor!

Delicioasa istorie a pastelor

Știm cu toții, atunci când pofta de paste vine în vizită, nu mai pleacă cu una cu două. Trebuie să-i facem pe plac. Și pe bună dreptate. Gustoase și hrănitoare, pastele sunt un deliciu. Cine ar refuza plăcerea unei farfurii aburinde de Bolognese sau Carbonara? Și acestea sunt doar două din sutele de feluri și rețete prin care oamenii se bucură de paste de mai bine de 500 de ani. Și dacă tot ne-am întors cu pofta în timp, haideți să aflăm care este originea pastelor.

Suprinzător pentru mulți, sunt teorii care afirmă că originea pastelor nu se află în Italia. O astfel de teorie a fost publicată în revista „Macaroni Journal” și ea afirmă că pastele au fost aduse din China în Italia de către Marco Polo, în secolul XIII, chinezii fiind, de altfel, mari consumatori de tăiței încă din anul 3000 î.e.n.

Ce legătură au tăițeii cu pastele ? Păi nu prea au, spun contestatarii teoriei „pastelor chinezești”. Și, în plus, sunt izvoare istorice care ne vorbesc despre un soldat genovez care consemnează printre bunuri și un coș de paste, cu ani buni înainte ca Marco Polo să se întoarcă din China. Oricare ar fi adevărul, un lucru e cert : italienii sunt cei care au ridicat prepararea pastelor la rang de artă. Și tot ei sunt principalul motiv pentru care restul omenirii  poate alege din peste 600 de feluri diferite de paste.

Dacă doriți să vă potoliți pofta de paste, Trattoria Buongiorno vă așteaptă. Regăsiți în meniul restaurantului diferite paste pregătite cu ingrediente alese.

evenimente
speciale

Corporate

Avem spatiul perfect pentru organizarea oricarui eveniment de business, de la decorarea tematica a zonei si pana la dotarea cu aparatura necesara pentru desfasurare.

Află mai multe

Nunta

Alaturi de noi iti poti organiza cea mai importanta zi a vietii tale. Iti punem la dispozitie toate cele necesare pentru a te ajuta cu organizarea.

Află mai multe

Botez

Organizează împreună cu restaurantul Trattoria Buongiorno un botez de neuitat alături de prieteni si familie într-un decor de excepție.

Află mai multe