Restaurant Italian București

Trattoria Buongiorno este un restaurant Italian din București în care vei avea o experientă Italiană autentică.

Italia este cunoscută atât pentru atmosfera romantică și pentru mâncarea italiană delicioasă, dar mai ales pentru diversele tipuri de locuri în care poți mânca și care se întâlnesc la tot pasul.

Spre deosebire de restaurantul italian, care avea o atmosferă formală, inițial, trattoria italiană era de obicei un business de familie, un loc nepretențios în care găseai mâncare bună și din belșug. Mama sau bunica gătea, meniul era restrâns la câteva feluri tradiționale de mâncare italiană în funcție de regiune. Tatăl de obicei era cel care se ocupa de partea financiară a business-ului, făcand notele de plată pentru clienți și aprovizionand afacerea. Copiii erau cei care serveau clienții. Decorul locatiilor variau de la familie la familie, unele neavând mese separate, ci mese obișnuite de familie. Prețurile erau de obicei mai mici decât într-un restaurant italian obișnuit. În trattoriile italiene de obicei nu existau meniuri printate, serviciul era casual, vinul era vândut la carafă, nu la sticlă și focusul era pe fidelizarea clienților nu pe extinderea felurilor de mâncare. Câteodată mâncarea de la trattoria se putea lua la pachet. Cuvântul Trattoria vine din traiteur, din limba franceză, care inseamnă furnizor de mâncare (pentru a fi luată la pachet).

În ultimii 20 de ani acest tip de trattoria italiană se găseste foarte greu, trattoria devenind mai degrabă un tip de restaurant fast food care este mai simplu și în care simți savoarea locului-atmosferă italiană traditională – mai pregnant decât într-un restaurant italian. Ca și locație, de obicei sunt așezate pe străzi mai lăturalnice și mai puțin aglomerate.

Bucătăria italiană are o varietate mare de ingrediente de la fructe de mare, vegetale, sosuri, carne și diferă mult de la regiune la regiune. În Nordul Italiei, de exemplu, peștele, cartofii, cârnații, carnea de porc și diferitele tipuri de branză sunt cele mai folosite ingrediente într-un restaurant italian. În zona centrală insă, se folosesc toate tipurile de carne, pește și în mod special brânză Pecorino. Bucătăria italiană mai este recunoscută pentru diferitele tipuri de paste: penne, macaroane, spaghete, lasagna șa. Pastele cu sos de tomate sunt răspandite în toată Italia; iar pastele cu ravioli sau tortellini sunt iarăsi cunoscute în orice restaurant Italian din lume.

În restaurantele Trattoria Buongiorno din București, ți-am pregătit o experientă italiană autentică: atât atmosfera romantică a Italiei, cât și un meniu variat cu fructe de mare, paște, pizza italiană coaptă în cuptor cu lemne, un vin ales de Toscana și nu în ultimul rând un Tiramisu delicios.

Te asteptăm în restaurantul italian Trattoria Buongiorno!
evenimente
speciale

Corporate

Avem spatiul perfect pentru organizarea oricarui eveniment de business, de la decorarea tematica a zonei si pana la dotarea cu aparatura necesara pentru desfasurare.

Află mai multe

Nunta

Alaturi de noi iti poti organiza cea mai importanta zi a vietii tale. Iti punem la dispozitie toate cele necesare pentru a te ajuta cu organizarea.

Află mai multe

Botez

Organizează împreună cu restaurantul Trattoria Buongiorno un botez de neuitat alături de prieteni si familie într-un decor de excepție.

Află mai multe